Sample menu:

Wat is Bowen?

De Bowen Techniek is een subtiele, manuele behandelvorm, genoemd naar de Australiër Tom Bowen, die deze techniek heeft ontwikkeld.
Tijdens een Bowenbehandeling wordt, op vaste punten op het lichaam, de huid met een zachte rolbeweging verplaatst, waardoor er stimulatie optreedt van het onder de huid liggende zachte weefsel (spieren, pezen en met name het bindweefsel).

Door middel van deze bewegingen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. De rolbewegingen over de huid geven via het bindweefsel seintjes aan de hersenen en op die manier wordt het lichaam in staat gesteld zich te herstellen van in het verleden opgelopen klachten en/ of situaties van onbalans.

Een blessure die destijds pijn heeft opgeleverd, kan in het lichaam voor een verandering in het bewegingspatroon hebben gezorgd. Om de pijn minder te voelen, gaat men anders bewegen en al heel snel gaat deze manier van bewegen in je systeem zitten. Er is een blokkade ontstaan , waarvan men zich vaak niet eens meer de oorzaak kan herinneren.