Sample menu:

Onze dieren

Ook dieren maken tijden mee waarop ze niet lekker in hun vel zitten. Pijn, angst en stress kunnen de oorzaak zijn van gedragsveranderingen.

Denk  bijvoorbeeld aan klachten als:

-spanningen door een verhuizing, de komst van een baby, de komst van een nieuw huisdier, een lange reis;

-traumatische gebeurtenissen, zoals een ongeluk, verwaarloosde of achtergelaten dieren die in een asiel zijn opgevangen, dieren waarvan de eigenaar is overleden, dieren die zijn mishandeld door mensen of soortgenoten;

-psychische problemen, zoals stress, hyperactiviteit, onzekerheid, verlatingsangst, overgevoeligheid voor geluid (onweer en vuurwerk);

-emotionele problemen, zoals verdriet, angst, woede, bezorgdheid.

Maar ook chronische of steeds terugkerende lichamelijke klachten als gewrichtsklachten, huidproblemen etc.

In mijn praktijk werk ik met de Regenesis Therapie, waarbij het zelf genezend vermogen van het dier wordt geactiveerd. Ik richt me hierbij op het gehele dier om met eigen energie de balans tussen lichaam, geest en omgeving weer te herstellen.

Daarnaast mag ik mij dieren gezondheidsspecialist noemen, wat inhoudt dat ik de opleidingen Medische Basiskennis voor honden en katten, Homeopathie voor dieren en Dieren natuurlijk genezen heb gevolgd en afgerond.

Verder heb ik ook de opleiding Jin Shin Jyutsu voor honden en paarden gevolgd.

Deze behandelmethoden en therapieën en eventueel aanvullende maatregelen op het gebied van voeding, huisvesting en beweging leveren een belangrijke bijdrage aan een duurzame oplossing voor de gezondheid.

Het dier wordt rustiger, minder angstig, minder agressief, zelfverzekerder. De spijsvertering gaat beter, lichamelijke klachten worden minder of verdwijnen helemaal. Dieren kunnen niet simuleren; daarom kan er geen placebo-effect optreden.

De behandeling

De behandeling van honden, katten en konijnen vindt plaats in mijn praktijk in Dordrecht, tenzij een dier om bepaalde redenen beter thuis behandeld kan worden.

Vooraf krijgt u een intakeformulier toegestuurd. U stuurt dit formulier ingevuld terug, zodat meteen bij de eerste afspraak een gerichte behandeling kan plaatsvinden.

De eerste behandeling met intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 45 minuten.

U krijgt “huiswerk” mee om ook thuis de behandeling te continueren; dit versterkt de band tussen uw dier en uzelf.

Indien van toepassing, krijgt u ook een Bach Bloesem Remedie mee naar huis en eventueel een advies voor een homeopathisch middel.

Natuurgeneeskunde kan goed gecombineerd worden met de reguliere geneeskunde. Bij medische problemen wordt altijd aangeraden eerst de dierenarts te bezoeken.Er worden geen adviezen  gegeven op het gebied van medicatie. In sommige gevallen is het aan te bevelen een gedragstherapeut te raadplegen.

Workshop
Voor mensen die zelf willen leren om hun huisdier te behandelen, geef ik de workshop "Je huisdier behandelen met energie". Kijk voor meer informatie onder "Workshops".